Bänkskivor i marmor & kalksten

Marmor & kalksten

Marmor är ett klassiskt och väldigt vackert och populärt material. Den ljusa italienska Bianco Carrara har stått för lyx och elegans i århundranden och efterfrågan fortsätter.

Både marmor och kalksten är sedimentära bergarter och har bildats av bl.a. kalkavlagringar på havsbotten genom årtusenden. Båda dessa är mjukare och känsligare än granit, men i rätt utförande och medveten om att dessa kräver lite mer underhåll, så är även dessa väl lämpade för det dagliga slitaget i ett kök. Även i marmor och kalksten förekommer det porer och detta är inget fel utan naturligt förekommande.

Polerad marmor och kalksten är känsliga för syror, t.ex. vin och fruktjuice, även kolsyra kan skada den polerade ytan. Detta är något man bör ha i åtanke när man gör sitt val.

Till köksbänkskivor rekommenderar vi därför en finslipad yta, denna är slät men inte speglande och ger ett mjukt och elegant intryck men kräver lite mer underhåll. Rätt vårdad blir stenen bara vackrare med den patina som ålder och användning ger.

Dessa material lämpar sig väl som golv och fönsterbänkar.

Transport & monteringsanvisning

Skötselråd

Köpvillkor/Garanti

Kontakta oss

Om du vill veta mer